انواع مقوا
تفاوت عمده بین کاغذ و مقوا در گراماژهای آنها میباشد. در واقع انواع مقوا نیز از متریالهایی مشابه با کاغذ تولید میشوند. اما گراماژ بالای مقواها سبب استحکام و مقاومت بالاتر آنها میگردد. بطور تقریبی میتوان انواع کاغذ بالای ۲۰۰ گرم را مقوا دانست.
مقواها به دلیل استحکام و مقاومتی که دارند جهت بستهبندی محصولات و کالاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر این از مقواها برای جلد انواع کتاب و کاتالوگ نیز استفاده میشود.
مقواها تنوع بالایی دارند و جهت مصارف متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرند. انواع مختلف مقوا که در چاپ افست مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
مقوای پشت طوسی
این مقوا همانطور که از نامش پیداست دارای دو نوع وجه است. یک وجه سفید و یک وجه طوسی. وجه طوسی پشت کار میباشد و وجه سفید صیقلیتر بوده و جهت چاپ مناسبتر است. گراماژهای مختلف این مقوا شامل ۲۳۰گرم، ۲۵۰گرم، ۲۸۰گرم، ۳۰۰گرم، ۳۵۰گرم، ۴۰۰گرم و ۵۰۰گرم میباشند. این مقوا به دو صورت رولی و شیت در دسترس است.
انتخاب گراماژ مناسب مقوا برای بستهبندی با توجه به مقاومت مورد نیاز جعبه و وزن محصولی که قرار است درون جعبه مقوایی قرار بگیرد تعیین میگردد.
از مقوای پشت طوسی جهت چاپ انواع جعبه بابت بستهبندی محصولات متفاوتی استفاده میشود. البته از آنجایی که این نوع مقوا از نوع بازیافتی است کاربری آن در صنایع غذایی و دارویی ممنوع است. از مقوای پشت طوسی برای تولید جعبههایی مثل جعبه دستمال کاغذی، جعبه شویندهها، جعبه خمیردندان، جعبه لوازم و قطعات مکانیکی و برقی، جعبه شیرینی و … استفاده میشود.
مقوا پشت طوسی را می توان در انواع برند هانسول (hansol) و اژدها (shinpoong) و ببری (seha) و اسبی و پاندا تهیه نمود.
مقوای پشت سفید
مقوای پشت سفید شباهت زیادی با نوع پشت طوسی مقوا دارد. تفاوت این دو نوع مقوا همانطور که از نامشان پیداست در ظاهر وجه پشتی این مقواهاست. با توجه به سفید بودن وجه داخلی مقوای پشت سفید، از آن در تولید جعبه هایی که وجه داخلی مقوا در آنها پیداست استفاده میشود. علاوه بر این تفاوت دیگر مقوای پشت سفید با نوع پشت طوسی در بهداشتیتر بودن این نوع مقواست.
بنابراین از مقوای پشت سفید میتوان در بستهبندی مواد غذایی و دارویی استفاده کرد. به دلیل پوشش داخلی این مقوا که از جنس پلی اتیلن، پلی وینیل کلراید و یا موم با قابلیت ضد حرارتی میباشد، از آن برای بستهبندی محصولات منجمد نیز استفاده میشود. این نوع مقوا خاصیت ضد یخزدگی دارد.
گراماژهای این نوع مقوا نیز همانند مقوای پشت طوسی شامل گرم، ۲۵۰گرم، ۲۸۰گرم، ۳۰۰گرم، ۳۵۰گرم، ۴۰۰گرم و ۵۰۰گرم میشود.
مقوا پشت سفید را میتوان در انواع برند هانسول (hansol) و اژدها (shinpoong) و ببری (seha) و اسبی و پاندا تهیه نمود.
مقوای ایندربرد
مقوای ایندربرد به مقوای بهداشتی معروف بوده و بالاترین کیفیت را بین مقواهای بهداشتی داراست. این نوع مقوا دارای مجوز وزارت بهداشت جهت استفاده در انواع بستهبندی مواد غذایی و دارویی میباشد. برای تولید این نوع مقوا از مواد اولیه دست اول استفاده میشود. بنابراین قیمت تمام شده آن از انواع دیگر مقواهای معمولی بیشتر است.
سطح هموار براق و صیقلی مقوای ایندربرد باعث میشود که از کیفیت بالایی برای چاپ برخوردار گردد. علاوه بر این مقوای ایندربرد به علت دارا بودن دانسیته جرمی بالا، انعطاف بالاتری برای خم شدن بدون ترک خوردن و شکستگی دارد. بنابراین استحکام جعبههایی که از مقوای ایندربرد تولید میشوند بالاتر از موارد مشابه با مقواهای دیگر است.
گرماژهای موجود مقوای ایندربرد شامل ۲۰۰گرم، ۲۵۰گرم، ۲۷۵گرم، ۳۰۰گرم، ۳۵۰گرم، ۴۰۰گرم و ۴۵۰گرم است.
مقوای گلاسه
گلاسه ها به طور کامل در صفحه انواع کاغذ گلاسه معرفی شده اند. مقوای گلاسه در واقع به گلاسههای با گراماژ بالای ۲۰۰گرم گفته میشود.
گلاسهها به دلیل کیفیت بالای چاپی در پروژههایی که کیفیت در آنها تاثیر بالایی دارد انتخاب میشوند. این نوع مقوا بیشتر برای جلد کتابها و کاتالوگها مورد استفاده قرار میگیرد.
مقوای کرافت
کرافت نوعی از مقوا با پیوستگی بافت بالاست که مقاومت مطلوبی دارد. این نوع مقوا در رنگهای قهوهای و سفید تولید میشود که نوع قهوهای آن متداولتر بوده و جهت بستهبندی مورد استفاده قرار میگیرد.
سایزهای مقوا
مقواها به صورت رولی و ورقی عرضه میشوند. نوع ورقی مقواها معمولا دارای سایزهای استاندارد سهورقی و چهارونیم ورقی است. سایز سهورقی برابر با ۹۰*۶۰ سانتیمتر معادل ۹۰۰*۶۰۰ میلیمتر میباشد. سایز چهارونیم ورقی نیز سایز ۱۰۰*۷۰ سانتیمتر معادل ۱۰۰۰*۷۰۰ میلیمتر دارد.